Budapest gyerekszemmel – 4 + 1 tipp a város felfedezéséhez

Mindannyian szeretünk új helyeket megmutatni gyerekeinknek, szeretnénk minél több élménnyel gazdagítani őket. Ami elsőként az eszünkbe jut az az utazás. Utazzunk el egy eddig ismeretlen helyre és fedezzük fel együtt! Szuper élmény mindenki számára, de van egy másik ötletem! Egy ötlet, ami lehet ugyanennyire izgalmas és akár hetente is megcsinálhatjuk: fedezzük fel a lakhelyünket, jelen esetben Budapestet! Mindig úgy gondoltam, hogy szerencsések vagyunk, mert egy ennyire gyönyörű és izgalmas városban élünk, amiét mások órákat vagy akár napokat is utaznak.

Budapest felfedezése

Győr-Ágoston Fruzsina vagyok, idegenvezető és Budapest rajongó. Lányaim születése előtt külföldi és magyar érdeklődőknek mutattam meg a fővárost, most vagy a lányaimnak vagy a velem együtt sétáló gyerekeknek és szüleiknek. Úgy gondolom, hogy a szülőknek nem kell profi idegenvezetőnek lenniük, ha meg akarják mutatni a várost a gyerekeiknek. Azért hoztam pár tippet, ami megkönnyítheti a felkészülést:

Könyvek

Mind a szülők, mind a gyerekek találhatnak már olyan könyveket, amik a gyerekek nyelvén mutatják be a várost. Szuper kezdése a felfedezésnek, ha otthon kezdünk el megismerkedni a várossal. Rögtön látni fogjuk, hogy egyáltalán érdekli-e a gyereket és ha igen, akkor mik a kedvencei. Például a tömegközlekedés vagy az állatos szobrok.

Budapesti szobor

Tervezés

Mielőtt elindulunk válasszuk ki előre a felfedezésre kívánt városrészt. Előtte olvashatunk vagy mesélhetünk róla, így lesz mihez kötni a látottakat. „Emlékszel, ez az a hely, ahol bicikliztek a könyvben!” vagy „Tudod, itt volt Anya és Apa esküvője!”

Meséljünk!

Mondjuk el a saját emlékeinket, meséljük el a saját történeteinket az adott helyről! Ezután jöhetnek a jobbnál jobb legendák, vicces történetek (Budapestről különösen sok kering a köztudatban). Tapasztalataim szerint ezek maradnak meg legtovább az emlékezetükben.

Ragadjuk meg a pillanatot!

Nem kell hosszas szervezés, hogy nekikezdjünk a felfedezéshez. Egy villamosozás vagy akár egy araszoló autóban való utazás is kiváló alkalom, hogy elkezdjünk megismerkedni a várossal.

+1 Gyertek el a Lili’s Budapest egyik városnéző túrájára!

Lili”s Budapest

Lili's Budapest

A Lili’s Budapest ötlete a nagyobbik kislányomtól, Lilitől származik, aki egyre nagyobb lelkesedéssel és érdeklődéssel fogadta, ha Budapestről meséltem neki. Így elkezdtem azon gondolkozni, hogy talán nem csak az én lányomat érdekli, hogy milyen volt a Szent István Bazilika kupola nélkül, melyik volt a Ferenc József híd, milyen lett volna a Nagykörút ha megmarad a Duna egyik mellékágának, vagy hol találkozhatunk igazi holdjáróval?! Kiderült sokakat érdekel Budapest gyerekszemmel. Fontosnak tartom, hogy olyan programokat kínájak, ahol a szülők és nagyszülők is jól érzik magukat és nekik is tudok újdonságot mesélni és/vagy mutatni. Így lettek a Lili’s Budapest sétái igazi családi programok, tele mesével, játékkal, felfedezéssel. Egy béka szobor megkeresése közben is rengeteg érdekességet el lehet mesélni a gyerekeknek, amely így, talán jobban az emlékezetében marad.

Ha szeretnétek a Lili’s Budapesttel együtt felfedezni a fővárost, keressetek minket bátran az alábbi elérhetőségeken: info@lilisbudapest.hu, Facebook, Instagram, www.lilisbudapest.hu

Velünk vagy nélkülünk Budapest felfedezése mindenképpen egy igazi kaland, ami mindig tartogat valami újdonságot!

Iratkozz fel a Készségfutár hírlevelére, hogy ne maradj le az ehhez hasonló cikkekről! Plusz egy kis extra motivációként, ha feliratkozol, átküldünk különböző segédanyagokat, amiket otthon is használhatsz kinyomtatva készségfejlesztésre, pl. egy 100 oldalas játékgyűjteményt, benne rengeteg otthon nyomtatható faladatsorral 😉

Ide kattintva tudod kérni ezt az e-bookot, ha feliratkozol a hírlevelünkre.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük