Gyerekszemmel egy jó nyári táborról

A szülők többsége aggódik, amikor nyári táborba küldi gyermekét. Ha nem is mindig, első alkalommal egész biztosan. De milyen lehet gyerekszemmel egy jó nyári tábor? Megkérdeztük Gézit, aki tavaly, kilencévesen járt először ottalvós táborban (a szöveget tartalmi változtatás nélkül, szerkesztve közöljük).

Táborozás

„Először, amikor megérkeztem a PEOPLE TEAM nyári táborába, furcsa volt, mert nem ismertem senkit, mégis mindenki kedves volt velem. Sokan voltunk, ami azért fordulhatott elő, mert a PT egyszerre vagy 30 tábort szervez, és témánként osztja kiscsoportokba a résztvevőket. Én a dróntáborba kerültem, ezen belül az én csapatomban főleg fiúk voltak, nagyjából velem egyidősek, de láttam kicsit fiatalabbakat, elsősöket és majdnem érettségizőket is.

Azért jelentkeztem ide, mert interneten láttam néhány videót a PT-ről, megnéztem, hogy mit szerveznek, és rögtön megtetszett a drónos tematika. Szerettem volna kipróbálni, milyen lehet egy drónt megtervezni, megépíteni és kipróbálni, és a tábor nem sokkal volt drágább, mint egy egyszerűbb termék, amit egy webshopból rendeltünk volna. Ezt elmondtam a szüleimnek is, megmutattam nekik a PEOPLE TEAM honlapját, amit átböngésztek, és úgy voltak bele, hogy ez még belefér a SZÉP-kártyás cafeteriájuk keretébe. Nem akarták, hogy unatkozzam a nyári szünetben, és a nagyszüleimnél sem lehetek állandóan. Szeretek társaságban lenni, beszélgetni, de az osztálytársaimmal a családi utazások miatt nem egyszerű megszervezni egy nyári programot.

Tábori program

Mivel nem Kecskeméten lakunk, mondtam, hogy kipróbálnám az ottalvást. A PT honlapján található Kisokosból kiderült, hogy nem kell vinnem ágyneműt, mert minden van. Gyakorlatilag csak kulacsot, mobilt, vitaminokat, egy hétre elég ruhát, no meg fürdőgatyát, baseballsapkát, szúnyogriasztót és naptejet hoztam.

Egyhetes a tábor, szóval ez mély víz volt, de szerencsére jól sült el a dolog, és csak anyu aggódott, de esténként megnyugtattam őt telefonon, hogy milyen jól érzem magam. Szuperek a programok, jó a társaság, és a kaja százszor jobb, mint az iskolai menzán – a kedvencem a gyros volt, bármennyit meg tudnék enni belőle. Mindenki több dologgal távozik, mint amivel érkezik, én például egy alapdrónon kívül kaptam könyveket is, mert jól teljesítettem a csapatversenyeken.

Sok dolgot tanultam – addig legfeljebb érdeklődtem, de a gyakorlatban szinte semmit sem tudtam a kütyükről, míg a végén én építettem egyet, ami sokkal jobb, mint készen kapni valamit, amit aztán lehet, hogy nem becsülök meg. Lépést tudtam tartani a többiekkel, akik hozzám hasonlóan előképzettség nélkül érkeztek (lehet, hogy más csoportban az idősebbek nem először voltak itt, de láthatóan ők sem unatkoztak a napközbeni programok alatt), szóval gyakorlatilag a nulláról indultam, és most úgy érzem, mást is képes lennék megalkotni. Új barátaim is lettek. Naná, hogy máskor is visszajövök!”

Gézi ott lesz a PEOPLE TEAM 2021-es táborainak valamelyikén. És te?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük