19 otthonülős, ingyenes fejlesztő játékötlet

Összegyűjtöttünk 19 db otthoni környezetben is használható, ingyenes fejlesztő játékötletet, amit egy nyári kánikulától vagy őszi esőtől sújtott napon tudtok majd hasznosítani reményeink szerint. Ha ezen kívül még 100 extra játékötletre is szükségetek lenne, akkor töltsétek le ingyenes e-bookunkat ide kattintva!

 1. Szókígyó
  Az első játékos mond egy szót, a másodiknak a szó utolsó betűjével kell kezdenie a következő szót, a harmadiknak pedig a második játékos szavának utolsó betűjével a sajátját, és így tovább..
 2. Társasjátékozás
  Minden háztartásban van egy kedvenc közös társas vagy kártyajáték.
 3. Bunker építés
  Régi dobozokból, szivacsokból, takarókból, párnákból, vagy akár a lavor felhasználásával építsetek izgalmas bunkert vagy várat. Ha már korábban megépült a tökéletes vár vagy nincs elég hely, építhettek bogarak számára is.
 4. Sütögetés
  Süteményt, kenyeret, vagy akár só-liszt gyurmát is készíthettek.
 5. Kavicsfestegetés
  Tárazzatok be szép színes kavicsokból, és minél kreatívabban dekoráljátok ki őket!
 6. Bábszínház
  Elég komplex program. A színpad felállítása talán még a legkönnyebb része, egy pléddel letakart szék is megteszi, ami mögött el lehet bújni. A szereplők lehetnek egyszerű plüssállatok vagy saját készítésű figurák is. A történet pedig lehet valamelyik jól ismert mese, vagy akár saját sztorit is kitalálhattok.
 7. Filmforgatás
  Ma már minden zsebben ott lapul egy profi kamera a mobiltelefonok hátulján. Találjatok ki rövid jeleneteket, és forgassátok le őket! Kicsit nagyobbak meg is vághatják számítógépen a felvételeket.
 8. Naptárkészítés
  Írjátok össze a hónapokat külön-külön papírlapokra, majd régi magazinokból vágjatok ki képeket, amik az adott hónaphoz illenek! Ragasszátok, dekoráljátok a hónapokat, majd ki lehet plakátolni az elkészült naptárat a falra!
 9. Kötözés
  Tanuljátok meg bekötni a cipőt, nagyobbakkal megkötni a nyakkendőt! Ha már megy, nézhettek az interneten néhány bonyolultabb csomót is, például a halászcsomót.
 10. Domino day
  Állítsatok sorba dominókat, majd döntsétek le a felépített alakzatot! Kihívás lehet, ha minél hosszabb domino kígyót próbáltok építeni, amit még egy pöccintéssel végig lehet dönteni.
 11. Kotyvalék készítés
  Keverjetek valami finom üdítőt! Tegyetek bele gyümölcsöket, színezzétek minél élénkebb vagy éppen furább színűre! Jó lehetőség ez, hogy vitaminokat, gyümölcsöket csempéssz a gyerek szervezetébe.
 12. Tapsikolás
  Tapsolj egy ritmust, amit utána a gyerkőcnek vissza kell tapsolnia! Utána ő tapsol egy ritmust, amit neked (vagy a 3. játékosnak) kell eltapsolnia. Szeretjük ezt a játékot, mert megtanít figyelni egymásra.
 13. Buborékfújás
  Meg persze a kipukkasztás is nagyon mókás tud lenni.
 14. Gombfoci
  Kupakokkal és galacsinnal is helyettesíthető a professzionális gombfoci készlet.
 15. Barchoba
  Örök klasszikus. Lehet tematizálni is, például úgy játszani, hogy csak mesékre vagy állatokra vagy konyhai tárgyakra vagy helyekre lehet gondolni.
 16. Rajzoljatok meséket, mondókákat!
  Ha vannak jól ismert meséink, mondókáink, válasszunk ki egyet, és megrajzolhatjuk a saját “moziplakátját”!
 17. Lufi röplabda
  Egy kifeszített madzag (kötél, sál) felett kell átütni a lufit az ellenfél térfelére.
 18. Krumplinyomda
  Kettévágott krumpliba alakzatokat kell karcolni (pl. cikk-cakkok), festékbe mártani, és már lehet is nyomdászkodni. Ha többféle kruplinyomdát készítetek, lehet utána gyakorolni a sormintákat.
 19. Bújócska, kincskeresés
  Nincs mókásabb, mint egymást, vagy ha ehhez kicsi a hely, akkor valamilyen kincset megkeresni a lakásban.

Reméljük, tetszettek ezek a benti játékötletek. Ha szeretnétek letölteni a 100 extra játékötletet tartalmazó e-bookot, azt itt megtehetitek.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük