Játékötletek Halloweenra kisgyerekeknek

Újabb jeles nap, Ti pedig már hozzászokhattatok, hogy ilyenkor egy ötletcsomaggal jelentkezünk, milyen programokat, játékokat, foglalkozásokat javaslunk az alkalomhoz igazítva. Jöjjenek a Halloweeni játékötletek.

Képnézegetés

Készítsetek elő néhány halloweeni képet, amin lehetnek töklámpások, szellemek, fekete macskák, beöltözött gyerekekkel, szörnyek, stb. Sorban nézzétek végig ezeket, és beszéljétek át a gyerekkel, hogy mit is láttok a képen! Ha szeretnétek, saját képeket is készíthettek.

Halloween képek

Többféle készséget is fejleszthettek ezzel. Egyrészt a kommunikációt, szókincset, ahogy szépen megnevezi a képen látható tárgyakat (pl. lámpás, balta, szellem, kísértet, csontváz, egyebek). Másrészről jó lehet akár a térbeli tájékozódás gyakorlására is (Mi van a fekete macska fölött? Szellem? Mi van a csontváz mellett? Mi van a töklámpás alatt?). De akár a számlálást is lehet gyakorolni (Hány szellem van a képen? Hány töklámpás? Melyik a több? Melyik a kevesebb?).

Hangoskodás

Utánozzuk a Halloweeni képeken látott szellemek, kísértetek, szörnyek hangját! Ha még jobban szeretnénk feldobni ezt a játékot, akkor a mozgásukkal is megtehetjük ugyanezt. Sorban minden gyerek mutasson be egy szörnyet hangutánzással és mozgással együtt, és aztán megszavazhatjuk, melyik volt a legfélelmetesebb.

Keresgélés

Rejts el a lakásban olyan tárgyakat, amikre szükség lehet a dekoráció elkészítéséhez. Ezekről készíts listát, és a gyerekeknek meg kell találniuk a tárgyakat. Szinte bármiből lehet dekor elem, a következő részben sorolunk majd fel ötleteket, szóval a listán ugyanúgy létjogosultsággal bírhat egy gumiből készült félelmetes pók, mint egy üres sörösüveg.

Dekoráció

Az egyik legszuperebb közös program a karácsonyhoz hasonlóan a közös dekorálás. Dekor ötletekkel tele az internet, de néhány egyszerűbbet felsorolunk mi is:

Halloween dekor
 • Rajzolhattok narancssárga és fehér lufikra arcot, és máris egy hadseregnyi töklámpás és szellem áll a rendelkezésetekre.
 • Lefesthettek fehérre fél literes üdítős üvegeket, és azokat is felruházhatjátok arccal.
 • Rajzlapból vághattok ki szellemeket, és egy szobán keresztülhúzott madzagra fellógathatjáok őket.
 • Tökfaragás.
 • Műanyag poharak kifestése. Ezekből is lehet szellemet készíteni.
 • Feketére festett befőttes üvegek vagy sörösüvegek, amikből színes gyertyák törnek elő. Nagyon boszorkányos.
 • Festéssel feldobott sütőtökök egy ládában felhalmozva.
 • Kartonlapokból készíthettek egy vészjósló kandallót a falra ragasztva.
 • Fedjétek lepedőkkel a kanapét és a székeket.
 • Ha tudtok szerezni műpókhálót, azzal kedvetekre garázdálkodhattok.
 • Néhány seprűt is elhelyezhettek.
 • Koszorúk, varjak, boszorkánykalapok, pókok, csontvázak. Bármit kivághattok, és felragaszhattok a falra.
 • Málnaszörp egy kancsóban és a poharakban.
 • És ha már lufikbók, üvegekből, rajzlapból is készítettünk szellemet, megtehetjük ezt utoljára WC papír gurigákból is.
 • Pingponglabdára rajzolt emberi szem. Akár egy befőttes üveget is megtölthetünk vele, hogy maximumra csavajuk a hátborzongatást.

Jelmezbe mindenki!

Ez a hagyomány része, kell egy jelmez halloweenkor. Ha csak otthoni családi körben tervezünk programot, akkor ez lehet végtelenül egyszerű is. Pl. csavarjuk WC papírba a gyereket, és máris ő a múmia. Vagy vágjunk ki egy lepedőt, hogy szellemként kísérthessen, lehet boszorkány, bár akkor nagy az esély, hogy le fog verni mindent a seprűjével. Múmia esetében maradhat a málnaszörp az asztalon, boszorkány esetében inkább pakoljunk el 😉

Halloween jelmez

Akadálypálya

A dekor után annak bármely elemét felhasználhatjátok egy izgalmas akadálypálya összeállításához. Két komolyabb nehezítő ötletet lehet belevinni. Az egyik, hogy szellemként, azaz egy lepedővel letakarva kvázi vakon kell végigmenni a pályán, és teljesíteni a feladatokat. A másik, hogy boszorkányként, egy seprűt a lábak között tartva kell ugyanezt megtenni.

Lufi lebegtetés

Ha már készítettünk lufiból szellemeket a dekoráláskor, használhatjuk is egy kis játékra. Klasszikus lufis játék, hogy azt ütögetve a levegőben kell tartani. Még inkább a levegőben kell tartani, ha az a lufi egy szellem, hiszen a szellemek nem pottyannak le a földre kísértetjárás közepette…

Tekézés, dobálás

Dekoráció készítés során készült jópár szellemünk. Készülhetett műanyag pohárból és WC papírból is. A poharakat felállítva tekézhetünk egyet. Ha nagyon Halloween láz ég, akkor akár egy kisebb tököt is elguríthatunk, hogy ledöntse. De persze maradhatunk a hétköznapok talaján, és labdát is használhatunk. A WC papírokat a majálisok szellemében pakoljuk egymásra, és itt a feladat, hogy egy kisebb labdával minél többet sikerüljön ledönteni.

Fúvóka

Egy apróbb dekor elemet válasszunk is, és egy szívószál segítségével kell elfújnunk A pontból B-be. Lehet akár verseny is a gyerekek között, hogy ki juttatja el először a saját gumipókját vagy pingpong labdából készített emberi szemgolyóját a célba.

Bármilyen programozás

Ma már az állatkertektől, a múzeumokon át, a cukrászdákig mindenféle szolgáltató készül valamilyen Halloweeni programmal. Ha nem szeretnétek egész nap otthon lenni, nézzetek ki párat, és programozzatok!

Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le az ehhez hasonló cikkekről! Plusz egy kis extra motivációként, ha feliratkozol, átküldünk különböző segédanyagokat, amiket otthon is használhatsz kinyomtatva készségfejlesztésre, pl. egy 100 oldalas játékgyűjteményt, benne rengeteg otthon nyomtatható faladatsorral 😉

Ide kattintva tudod kérni ezt az e-bookot, ha feliratkozol a hírlevelünkre.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.